• Καλωσορίσατε!
    Η μεγάλη συνάντηση των Νοσηλευτών στην Καλαμάτα!
  • 19 - 22 Μαΐου 2016
    Η κορυφαία διοργάνωση, για τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά στην παροχή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών από όλη την Ευρώπη, την προβολή της γνώσης, της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών
  • Το Συνέδριο - Θεσμός για τους Νοσηλευτές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Καλωσόρισμα προέδρου Ε.Ν.Ε.

Φίλες και Φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε και αυτή τη χρονιά στο 9ο Πανελλήνιο & 8ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη, ιστορική και φιλόξενη πόλη της Καλαμάτας, από τις 19 έως 22 Μαΐου 2016, από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.

Το ετήσιο συνέδριο μας, θεσμός πλέον στον χώρο της υγείας, φέρνει ξανά κοντά τους Νοσηλευτές και τους Επαγγελματίες υγείας για να αναδείξει την κλινική και επιστημονική εργασία που συντελείται σε Πανελλαδικό και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, να δώσει μια μοναδική ευκαιρία για επιμόρφωση σε νέες πρακτικές και να παρουσιάσει τις εξελίξεις που αφορούν στον χώρο της νοσηλευτικής και της υγείας.

Η συλλογική προσπάθεια της Ε.Ν.Ε., που ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια στο χώρο των συνεδρίων, συνεχίζεται απρόσκοπτη, ενώ κάθε χρόνο βρίσκει νέους άξιους συμμετέχοντες, που προσφέρουν γνώση, ιδέες, πείσμα και εργατικότητα προς όφελος του κλάδου μας.
Αυτός είναι, εξάλλου, και ο σκοπός του φετινού μας συνεδρίου. Να αφυπνίσει, να ενημερώσει, να διεγείρει τη σκέψη, να προκαλέσει τον διάλογο, να διευκολύνει την εξαγωγή συμπερασμάτων και να καταδείξει την διαφορετικότητά μας, που οφείλεται στη φύση των υπηρεσιών που παρέχουμε. Αλλά κυρίως να τονώσει το φρόνημα και την αυτοεκτίμηση όλων των νοσηλευτών, αναδεικνύοντας την επιστημοσύνη μας, τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας, καθώς και τον επιτελικό και αναντικατάστατο ρόλο μας σε οποιαδήποτε μονάδα υγείας και αν υπηρετούμε.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων συνεδρίων συνεχίζεται κι αυτό το χρόνο με τη δική σας δυναμική συμμετοχή και τις εκατοντάδες ενδιαφέρουσες επιστημονικές εργασίες που θα παρουσιαστούν και αυτή τη φορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος η παρουσία των φοιτητών της νοσηλευτικής επιστήμης αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς η Ένωσή μας ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, δίνει τη δυνατότητα της δωρεάν συμμετοχής σε φοιτητές και ανέργους συναδέλφους μας, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία απόκτησης και δημιουργίας νέας γνώσης.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μία σειρά από διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ελεύθερες ανακοινώσεις, κλινικά φροντιστήρια και φυσικά βραβεύσεις των καλύτερων εργασιών.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές, τα μέλη της επιστημονικής, τιμητικής, διεθνούς και τοπικής οργανωτικής και συντονιστικής επιτροπής του συνεδρίου που συμμετέχουν και συνεισφέρουν στο συνέδριό μας και φέτος.

Οι νοσηλευτές της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουμε το δυναμικό παρόν, συζητάμε, καταθέτουμε και ανταλλάσσουμε εμπειρίες και απόψεις, σ’ αυτή τη μεγάλη συνάντηση.
Τέλος, το συνέδριο παράλληλα με τις εργασίες του επιστημονικού προγράμματος, δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες και πολλαπλές επιλογές αναψυχής.

Καλή αντάμωση στην κορυφαία εκδήλωση της Ένωσής μας, τη μεγάλη συνάντηση των νοσηλευτών, φέτος, στην αγαπημένη Καλαμάτα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος
Δημήτρης Σκουτέλης